Апелативната прокуратура в Бургас настоява за потвърждаване на ареста на заподозрения, за да бъде той предаден безпрерятствено на властите в Русия.
Апелативната прокуратура в Бургас настоява за потвърждаване на ареста на заподозрения, за да бъде той предаден безпрерятствено на властите в Русия. / netinfo
Пътни полицаи оказаха помощ на шофьор пред припадък зад волана, съобщава bTV. В четвъртък сутринта полицаите Теодор Александров и Георги Шаламанов излизат на пътя за редовната си смяна в столицата. Малко по-късно рутинно дежурство се превръща в спасителна акция.

Българският полицай, който трогна с човечността си (ВИДЕО)

До двамата полицаи внезапно спира автомобил. Шофьорът е във видимо лошо физическо състояние. "Прежълтял, неадекватен, почти колабиращ. И ни помоли – "Момчета, не се чувствам добре, едвам докарах колата, може ли да ми помогнете", разказа Георги Шаламанов от "Пътна полиция".

Униформените подават сигнал на 112, но минути по-късно решават, че трябва да действат бързо.


"Преценихме, че аз ще трябва да го ескортирам до "Пирогов", колегата да управлява неговия автомобил", добави Шаламанов.

Пътни полицаи смениха гумата на шофьорка (СНИМКА)

Теодор Александров шофира чуждата кола, вътре е и нуждаещият се от помощ. 

"Не повече от 5 минутки ни трябваха, за да стигнем до болничното заведение", каза Теодор Александров.

В "Пирогов" доктор Цветков и екипът му поставят диагноза – бъбречна криза, и помагат, а следобед пациентът си тръгва.

"Човекът каза, че е страшно благодарен и за първи път така… не вярва, че сме го сторили. Като помогнеш на някой човек, се чувстваш поласкан, особено когато ти кажат "Благодаря", каза полицай Александров.

На него му се е налагало да помага и друг път на шофьори в нужда. Веднъж е сменял спукана гума на закъсала кола, шофирана от жена.