/ БГНЕС
Служител на 4 РПУ в София е задържан за разпространение на наркотици, обяви пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Във връзка с акция в 4 РПУ Маринов посочи, че от СДВР е получен сигнал за случая. „Вчера беше задържан въпросният служител и беше предоставен на прокуратурата и съда. Работихме около месец след получаването на сигнала, така че максимално бързо беше задържан“, обясни той.

Задържаха полицаи в София за продажба на наркотици (ВИДЕО)

Маринов добави, че предстои да бъде установено колко време служителят е пласирал наркотици. „Хубавото в случая е, че сигналът идва от структурата, в която той работи“, каза още вътрешният министър.

Маринов обясни, че първоначално са били задържани двамата служители, но в последствие за единия се е оказало, че няма данни за извършване на престъпна действия. „И към момента продължават процесуално-следствените действия и не е изключено да се разшири кръгът на лицата, които ще бъдат задържани“, заяви той.

След ареста на униформен: Има ли и други замесени в наркосхемата?

Вътрешният министър коментира, че това не е първият и няма да бъде последният такъв случай. „В последните години системата се обновява, което е хубаво. В случая това са момчета 92-ри набор. За съжаление, те не преминават през казармата, където се получават базисни навици и дисциплини“, заяви Маринов.
Агенция Фокус