Арестуваха служител на МВР, който продавал дрога в центъра на София. Той пласирал амфетамини и осигурявал чадър за други дилъри. Сигнал срещу полицая бил подаден още преди месеци в отдел „Вътрешна сигурност” на МВР и оттогава е започнало наблюдението му. Арестуваният е полицай отскоро. Той е на 26 години, от столичното 4-то районно. Работил е в сектор „Охранителна полиция”.

Задържаха полицаи в София за продажба на наркотици (ВИДЕО)

„В началото на юни Софийска градска прокуратура беше сезирана от Дирекция „Вътрешна сигурност" с информация за това, че служител на МВР разпространява наркотици. Беше образувано досъдебно производство. Така се стигна до залавянето на лицето, в момент, когато продава дрога. Засега имаме доказателства за извършването на три продажби на наркотици от началото на месеца”, заяви градският прокурор на София Емилия Русинова пред NOVA.

Преди месеци бяха арестувани за рекет други петима служители от същото столично управление на МВР.  „За да не се допускат отново подобни случаи, трябва внимателно да се подбират кадрите. Задържаният е назначен през пръсти. Когато са го проучвали, не са забелязали, че това момче има склонност към престъпления. Той не е станал дилър за 2 месеца. Той не е възпитан да бъде полицай”, каза още бившият директор на Национална служба "Полиция" Васил Василев. Той допълни, че много често в наркосхемите са замесени и органи на реда.
nova.bg