/ БГНЕС
Протече покривът на парламента, наводни червения килим на депутатите
94723
Протече покривът на парламента, наводни червения килим на депутатите
  • Протече покривът на парламента, наводни червения килим на депутатите
Три месеца преди европредседателстването ни прокапа покривът на парламента. Първият дъжд успя да наводни червения килим на депутатите.
 
Покривът, фасадата и осветлението в сградата на Народното събрание са за основен ремонт заради остаряване и дълга експлоатация, обясниха за Дарик от администрацията на парламента.
 
Първоначалният план бил тази година да се случи реновирането. През миналата година е бил изготвен проект за основен ремонт на покрива, а сега се правят такива и за фасадата и осветлението. Забавянето дошло заради предсрочните парламентарни избори и двата месеца, в които нямаше работещ парламент.
 
Така основният ремонт се очаква да се случи през 2018 г., а според първоначалните прогнози ремонтът на покрива ще струва 150 000 лв. без ДДС.

протече покривът на НС
Dariknews.bg


Дотогава обаче дъждът свари депутатите и администрацията в Народното събрание неподготвени. Заради обилните валежи пропусна стъкленото покритие и наводни стълбите, които водят към втория етаж на Народното събрание.
 
Цял ден на депутатите и служителите им се налагаше да заобикалят мястото.
 
В ранния следобед, след като народните представители работиха едва два часа сутринта, служители на Народното събрание започнаха със спешния ремонт. Очаква се той да бъде отстранен бързо с пари от бюджета на парламента и следващият дъжд да не наводни червеният килим, по който се движат депутатите.