/ ThinkStock/Getty Images
На обвиняемия е определена мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 1000 лева
Районна прокуратура-Ихтиман води разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда - нападение с нож, съобщиха от обвинението.

Скандалът във влака започнал, след като единият от мъжете събул обувките си (ВИДЕО)

Около 00:45 часа на 4 октовмруи в бързия влак, пътуващ по линията София-Бургас, между гара Стамболово и гара Немирово, мъж бил нападнат с нож. Сигналът за инцидента бил подаден от началника на влака на телефон за спешни повиквания 112.

Разследването е започнало с оглед на местопроизшествие. Незабавно са били предприети действия по установяване на извършителя, както и свидетели на престъплението.
 

Било е изяснено, че пострадалият, е пътувал в едно от купетата на четвърти вагон, където между него и другия пътник, възникнал скандал. Вследствие на конфликта, е нанесен удар с нож в корема.

Намушкаха мъж в бързия влак София-Бургас

Пристигналият на място екип на Спешна медицинска помощ е констатирал, че пострадалият е с прободна рана.
Мъжът е бил транспортиран до болница в столицата и настанен в отделение по хирургия без опасност за живота. Разследващият полицай е провел разпит на пострадалия в лечебното заведение.

Извършителят на деянието - 65-годишен мъж, е направил самопризнания. Бил е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Същият не е криминално проявен, неосъждан. Той е привлечен към наказателна отговорност.

Понастоящем спрямо обвиняемия, е определена мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 1000 лева. Работата по делото продължава. Предстои да бъдат извършени разпити на свидетели и назначени съдебномедицински експертизи.