/ iStock/Getty Images
Преди дни, той се бил върнал от Холандия, поради което имал предписана задължителна 14-дневна карантина
Районна прокуратура-Пазарджик наблюдава досъдебно производство за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина от 53-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Двама мъже нарушиха карантината си в Стара Загора

На 21 март в Пазарджик, на контролно-пропускателен пункт, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил, управляван от 53-годишния мъж. Те установили, че той бил международен шофьор и преди дни се бил върнал от Холандия, поради което имал предписана задължителна 14-дневна карантина.

Трима души нарушиха карантината си в Област Благоевград

Полицейските служители го отвели до дома ми и предупредили да не го напуска в предписания срок. Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура, съгласно заповед на главния прокурор. 

Поредни случаи: Двама души нарушиха карантината си в област Търговище

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.