Проф. Огнян Герджиков благодари на президента Румен Радев за огромното доверие да му повери управлението на държавата.

Президентът Радев: Служебното правителство ще работи в сложна обстановка

"Благодаря за огромното доверие, с което поверявате на мен и моите колеги честта и отговорността да поемем управлението на държавата като служебно правителство",  заяви избраният за служебен министър-председател при представянето на служебния кабинет в президентството.

Проф Герджиков Отрицанието и омразата трябва да отстъпят място на единението (ВИДЕО)
netinfo

Вижте състава на служебното правителство (СНИМКИ)

Герджиков заяви, че разбира думата "служебно" преди всичко като служене на народа и родината. "Искам ясно и уверено да заявя, че оглавяваното от мен правителство е готово да се посвети на служене на народа и родината",каза той.

Служебният премиер се обърна към правителството в оставка и увери, че служебният кабинет няма да отрича или руши техните постижения.

"Служебният кабинет няма да отрича или руши техните постижения, всички неща ще бъдат надграждани, но и допуснатите грешки ще бъдат поправени", отбеляза още Герджиков.

Проф Герджиков Отрицанието и омразата трябва да отстъпят място на единението (ВИДЕО)
netinfo

Какви ще са приоритетите на служебния кабинет?

Герджиков посочи като една от основните задачи на служебния кабинет организирането и провеждането на честни избори. Той отбеляза, че през последните десетилетия сме свидетели на безобразия в изборния процес. "Ще направим всичко възможно тази уродлива практика да бъде, ако не пресечена, то поне редуцирана", обеща служебният премиер.

Ще бъдем удовлетворени, ако допринесем за най-важната цел - достоен живот на всеки българин, достойна, демократична и уважавана България", каза още пред президента и министрите си Герджиков.

Проф Герджиков Отрицанието и омразата трябва да отстъпят място на единението (ВИДЕО)
netinfo

Сред приоритетните задачи пред служебното правителство проф. Герджиков изтъкна и подготовката на председателството на България в Европейския съюз и запазването на финансовата стабилност.

"Надявам се да не очаквате още от първия ден да обявим подробни задачи, трябва първо да се запознаем с положението. Виждаме смисъла на управлението в усъвършенстване на институциите, за да могат те да помагат на хората да разгръщат потенциала си", каза служебният премиер и добави: "Отрицанието и омразата трябва да отстъпят място на единението и синергията".

Проф Герджиков Отрицанието и омразата трябва да отстъпят място на единението (ВИДЕО)
netinfo

Кой е проф. Огнян Герджиков?

Проф. Огнян Герджиков подчерта, че българите сме държавнотворчески народ, който е създал три държави през вековете. "България е нашата държава. Българският дух я е възпроизвеждал през вековете. От нас зависи каква ще я предадем на бъдещите поколения", каза той.

"Бог да благослови и да пази България и българите!", завърши обръщението си проф. Огнян Герджиков.