Приключи изборът на фирми за доставка на закуски за училищата
Приключи изборът на фирми за доставка на закуски за училищата / netinfo

Процедурата по закона за обществените поръчки приключи и ще започне доставката на закуски за училищата в районите, в които са се явили фирми-кандидати. Това заяви в Смолян министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова. За населените места обаче, в които няма фирми-кандидати за доставка на закуските, ще се работи по процедури и разценки от миналата година.

Ако цената на закуските не се увеличи в рамките на бюджета за 2008 година, по програмата ще остане доставката само на прясно мляко. Всяко дете ще получава ежедневно по една бутилка в специална опаковка с отбелязания необходим състав от калций и витамини, поясни министърът. Ако в отделни училища има желания за закуска, тя ще се осигурява допълнително или чрез общината, или чрез училищното настоятелство.

В схемата, която се прилагаше досега, голяма част от ресурса се похабяваше, а контролът върху качеството и грамажът на закуските беше почти невъзможен, призна социалният министър. Програмата и в Европа е “чаша мляко” и това е вероятната схема, по която държавата ще подпомага храненето на децата в училище.