/ БГНЕС
Софийският градски съд отказа да измени марката на Кристиан Николов и го остави в ареста
Софийският градски съд отказа да измени марката и да пусне от ареста Кристиан Николов, причинил катастрофата, довела до смъртта на Милен Цветков.

Заседанието днес протече в отсъствието на самия Кристиан Николов. Той бе включен с видеовръзка и след като каза, че поддържа молбата - своята и на защитника, че не желае да участва в това производство, връзка беше преустановена и мярката се гледа в негово отсъствие.

По време на заседанието се разбра, че Кристиян отказва всякакво съдействие на разследващите, включително и да му се правят експертизи. Вещи лица многократно посещавали Кристиан, за да му бъдат направени психиатрични експертизи, но той категорично отказвал. Не искал да бъде и разпитан поради стомашно разстройство.

Навръх Великден по време на извънредното положение заради пандемията от Covid-19 22-годишният Кристиан Николов, причини катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков. Фаталната катастрофа стана на кръстовище в София, докато Цветков чака в колата си на червен светофар, той бе отнесен с жесток удар отзад от джипа, управляван от Кристиан.

Момчето седнало зад волана под въздействието на наркотици. Заедно с него в колата са били синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги и 21-годишната Симона Цветкова, които също получиха обвинения, че са затаили истина и са с гаранции от по 10 хиляди лева. За майката на Кристиан Николов - Десислава обвинението е, че е предоставила автомобил на дрогирания си син и е пусната под гаранция от 100 000 лева.