/ БГНЕС
Президентът Румен Радев поиска оставката на началника на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев във връзка с изпратените от НСО писма до отговорните институции за ограничаване на достъпа на граждани до парк „Росенец“ и настоя за отмяна на тези писма.
 
Държавният глава открива предвидената в закона съгласувателна процедура във връзка с оставката на началника на НСО.

Борисов заподозря капан, НСО поискало да се затвори морето край „Росенец“

По-рано на извънреден брифинг в Министерсик съвет премиерът Бойко Борисов заподозря заговор, като съобщи, че НСО е поискала да се затвори и морето край Росенец.

„Избраният от президента Румен Радев началник на НСО е поискал сушата и водата около „Росенец“ да са затворени за всички от 10 юли до 15 септември“, заяви премиерът по време на брифинг на Министерския съвет.

„Моето разпореждане е да се намери законова форма, ако се налага среща с директора на НСО и да се оттегли това искане. Не трябва да има такова ограничение за „Росенец“, за моята къща в Банкя има ли“, попита Борисов на брифинга.

ГЕРБ настоява за оставката на шефа на НСО (АУДИО)

Междувременно от ГЕРБ също настояха началникът на НСО Красимир Станчев да подаде оставка, а охранителите, които спряха Христо Иванов на брега, да бъдат уволнени. Това обяви по-рано през деня депутатът Тома Биков на брифинг в парламента.