/ МС, пресцентър
НСО е поискала да се затвори и морето край Росенец, а премиерът Бойко Борисов заподозря заговор. 

„Избраният от президента Румен Радев началник на НСО е поискал сушата и водата около „Росенец“ да са затворени за всички от 10 юли до 15 септември“, заяви премиерът по време на брифинг на Министерския съвет.

"След като получат това писмо, всички служби на правителството, трябва да го изпълняват. Съответно, подчинените на вицепремиера Каракачанов, едното копие е до командира на ВМС. Представете си Каракачанов извежда военни кораби и ги нарежда там. Съответно МВР, в лицето на Маринов, изкарва гранични катери и почва на мегафоните да казват: моля, напуснете, еди кой си , ще има глоби, актове. В същото време от лодките стоят и снимат. Морска администрация е дала координатите, които са поискани.И какво излиза, че правителството брани имот на Ахмед Доган.

Добре ли са го построили и измислили? В единия ден Радев призовава НСО да правят каквото считат за правилно, на другия ден изпращат това писмо. Сутринта говорих за сценарий, някои ми се усмихваха, но ето неговото продължение“, заяви Борисов. 

"Съжалявам, че точно този ден в който са впрегнати всички усилия на финансовото ведомство, ние хабим толкова енергия, призовавам политическите партии да се пазят от провокации", допълни премиерът. 

"Много бързо могат да припламнат етнически искри, а това е много страшно", предупреди още Борисов и добави, че ще разпореди на министрите да се пазят от провокации и да запазят гражданския и етническия мир. 

Премиерът посочи още, че дори съпругата на президента - Десислава Радева е минала през комисията дали да бъде пазена от НСО или не. "Вчера за първи път обаче липсваше ДПС. Може би това е начинът да бъдат върнати в двойни или тройни коалиции", поясни той.

„Моето разпореждане е да се намери законова форма, ако се налага среща с директора на НСО и да се оттегли това искане. Не трябва да има такова ограничение за „Росенец“, за моята къща в Банкя има ли?“, попита той.