/ ThinkStock/Getty Images
Пребитата преди дни в София Валентина Механджийска не позволявала на разследващите да проверят дейността й като нотариус. Жената бе нападната и бита в началото на седмицата, заедно с дъщеря си, от двама маскирани мъже. По думите на главния секретар на МВР ст. ком. Младен Маринов, за да се разбере дали инцидентът е свързан с работата на Механджийска, с нейното съгласие разследващите трябва да проверят сключените от нея договори и сделки. До момента обаче Механджийска отказвала да съдейства на полицията.

Срещу пребитата нотариус Механджийска не е имало жалби
 
Механджийска и дъщеря й бяха нападнати този понеделник на столичния бул. „Драган Цанков” от двама маскирани мъже, които и до момента остават в неизвестност. По думите на Младен Маринов разследването до момента е показало, че побоят е бил насочен конкретно към Валентина Механджийска, а не към дъщеря й:
 
"Имаме насоки към това, че нападението наистина е планирано предварително и е насочено пряко към нотариуса, а не съм дъщеря й, което дава наклон, че това е престъпление, свързано с личността и с работата на нотариуса", каза Маринов.

Маскирани нападнаха две жени в София
 
Пред медиите по-рано през седмицата председателят на нотариалната камара Димитър Танев предположи, че побоят е свързан с дейността на Механджийска като нотариус, заради някоя евентуално отказана от нея сделка. Въпреки това самата Механджийска към момента не позволявала на разследващите да проверят дейността й:
 
"И в днешния ден разговаряха колегите с нея, но за да изчистим версията, свързана с нейната дейност, трябва да проверим дейността за изповядвани сделки, сключени договори. До момента нямаме съдействие от нейна страна", посочи той.

Младен Маринов: За бизнесмена от Пловдив не изключваме версията за самоубийство
 
По повод застреляния преди дни в Пловдив бизнесмен, МВР продължава да не изключва версията за самоубийство, въпреки че оръжието така и не е намерено:
 
"Казвам, че в момента текат процесуално-следствени действия. Имаме основания да работим по тази версия, тъй като до момента нямаме факти, които да го изключат".
 
Междувременно МВР съобщи за нов побой в столицата. Малко преди 05:00 ч. тази сутрин в района на ул. „Патриарх Герман” 42-годишен мъж спрял, за да смени спукана гума и бил нападнат от двама непознати мъже, които го пребили и избягали. Пребитият е криминално проявен и е настанен в болница с множество травми и с опасност за живота. Извършителите все още се издирват. Версията за грабеж към момента е отхвърлена.