Правителството даде още 54,6 млн. лева за поддръжката на изтребителите
Правителството даде още 54,6 млн. лева за поддръжката на изтребителите / Sofia Photo Agency, архив

В деня, в който прокуратурата повдигна обвинение на военния министър в оставка Николай Ненчев за ремонта на изтребителите МиГ-29, правителството в оставка отпусна 54,6 млн. лева за изпълнение на проекта за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29.

Това е вторият транш от парите, предвидени за този проект - в началото на месеца, непосредствено преди президентските избори, кабинетът одобри 15,4 млн. лева.

Още един министър в оставка с обвинение - Николай Ненчев

Целта на инвестицията е да се осигурят нужните условия на Военно-въздушните сили да гарантират въздушния суверенитет, в рамките на НАТО и на общата политика на Европейския съюз.

Междувременно правителството даде и съгласието си министърът на отбраната да извърши продажба на два имота с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната и Българската армия, чиято данъчна оценка надхвърля 500 000 лв.

Имотите са в Самоков - поземлен, с площ 47,355 дка, и застроен с 22 сгради; и в столичния квартал "Драгалевци" - поземлен, с площ 18,89 дка, застроен с 18 сгради. Данъчните им оценки са съответно 545 259,20 лв. и 1 632 093,10 лева, съобщава правителствената пресслужба.