Началникът на сектор „Културно-исторически ценности” в ГД „Национална полиция” Ангел Папалезов е бил разследван от месеци заради контактите си с Васил Божков, съобщи NOVA по информация на свои източници сред разследващите.

Специализирана прокуратура извърши действия по разследването по досъдебно производство срещу организирана престъпна група за държане и трафик на културно-исторически ценности и за изпиране на пари.

Папалезов вече е с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел за извършване на престъплени, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Разследването по досъдебното производство на Специализирана прокуратура продължава.

Претърсват кабинета на шефа на ГД „Национална полиция”

Акцията на спецпрокуратурата няма общо с рокадите в МВР, категорични са разследващи. Със заповед на министър Бойко Рашков, Папалезов е бил включен в групата, проверяваща ГДБОП. Именно там се води разследването срещу Божков, което е провокирало съмнение дали няма да унищожи част от събраните вече доказателства. Причината с нова заповед на Рашков да бъде освободен от екипа проверяващи на този етап не е ясна.