Потвърдиха присъдата от 20 години затвор за убийството на банкерка
Потвърдиха присъдата от 20 години затвор за убийството на банкерка / снимка: sxc.hu

Апелативен съд Бургас потвърди присъдата на Окръжен съд - Бургас, с която Любомир Симеонов е наказан с 20 години лишаване от свобода за убийството на банков служител, съобщиха от съда.

Симеонов е признат за виновен в това, че на 23 септември 2013 г., около 08:15 ч. на улица в гр. Бургас, предумишлено умъртвил длъжностно лице по повод изпълнение на службата, като прострелял в гърдите с пистолет "Макаров" регионална директорка в регион "Банкиране на дребно" - Бургас, на банка. Той е признат за виновен и в това, че е купил и държал огнестрелно оръжие - пистолет марка "Макаров" със заличени фабрични номера, и боеприпаси за огнестрелни оръжия - 11 броя патрони калибър 9x18, без да има за това надлежно разрешение по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, допълва БГНЕС.

Апелативен съд Бургас намери за обоснован и законосъобразен първоинстанционния съдебен акт в обжалваната наказателно осъдителна част. Въззивният съд установи, че решаващата инстанция е направила правилен и задълбочен анализ на събраните доказателства за поведението на подсъдимия преди, по време и след извършване на деянието. Обоснован е изводът й за наличие на пряка връзка между умъртвяването на пострадалата и изпълняваната от нея служебна дейност, както и че престъплението е осъществено по повод изпълнение на службата на жертвата.