/ iStock/Getty Images
Днес облачността ще е променлива, над югозападната половина от страната намаляваща до предимно слънчево.

Над североизточната и в планините облачността ще се задържи по-често значителна и на места там ще има превалявания от дъжд. Вятърът ще е от северозапад, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - умерен, временно и силен. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

В четири области в страната е обявен жълт код заинтензивни валежи и гръмотевични бури. Това са областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

iStock/Getty Images

Над масивите от Западна България облачността ще е променлива и на отделни места ще превали. Предимно облачно ще е над централните и източните райони на Стара планина и над Странджа-Сакар и там ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 11°.

iStock/Getty Images

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на много места ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен, по Северното Черноморие временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 26°-28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik
НИМХ