Димитър Кисьов стана известен с това, че рисува кървави кръстове върху дърветата
Поредно нападение на мъжа, който заплашва с пистолет хора в Борисовата градина. Освен че размахва газово оръжие, Димитър Кисьов, който е председател на Комисията по планинско бягане, беше изрисувал дърветата в парка с кървави кръстове.

Преди ден е напръскал със спрей мъж, който е разхождал кучето си в Борисовата градина.  Жалбите до полицията и общината са много на брой. Оказва се обаче, че втора година няма кой да го спре.

Красимир Желязков разхождал кучето си в Борисовата градина, когато бил нападнат от треньора по планинско бягане Димитър Кисъов. 

"Извиква: "Прибери си кучето!". Аз го извиквам и продължавам. Кучето идва зад мен и в един момент се обръщам да го видя дали приближава и виждам как той му нанася огромен ритник и се обръщам да го питам: "Какво става". Както го питам, той се развиква", каза Красимир Желязков. 

Красимир пада на земята, напръскан е с лютив спрей. 

"Десетина минути бях на колене. Опитвах се да се освестя. То е кошмарно, не го пожелавам на никого. Явно с лютиви чушки ли, цялото ми лице гореше. Очите, аз ги затварям, защото ако ги отворя, то е страхотна болка", каза още Желязков. За лош късмет, в Борисовата градина нямало други хора.

Мъж нападна дежурен лекар във Варна


"След това, без да виждам, заедно с кучето, успях да стигна с огромни затруднения до охраната на руското посолство и благодарение на добротата на този човек, той ме закара до нас, защото аз не виждах нищо", каза още Желязков.

Прегледан е в болница, извадил си е и медицинско. Мъжът е пуснал жалба, както в полицията, така и в общината. Сигналите срещу Димитър Кисьов вече са десетки. 

"Включително в ИСУЛ казаха: "Да, то имаше един такъв случай около Нова година". В полицията ме питат: "Пак ли този?", заяви Красимир Желязков. 

През 2018 г., бившият атлет Димитър Кисьов заплашваше с пистолет хора в Борисовата градина,  изрисува и част от дърветата с кървави кръстове.

Освен Ана и Иван, треньорът размахвал пистолет и срещу други хора в парка. 

"Удари кучето, извади един пистолет, който аз не знаех какъв е  и стреля два пъти по животното. Оказа се, че е имало преди това жалби от някакви ученици, учител", каза жена. Въпреки десетките жалби, засега на Кисьов са съставяни само актове от общината, затова че унищожава дърветата в Борисовата градина. Материалите са изпратени в  съда, правена му е и психиатрична експертиза. Тя е показала, че мъжът е вменяем. Страхът  у хората обаче става все по-голям. 

"Има и свастики. Това е убийствено, да срещаш по дърветата свастики. Много е мъчително за всички нас. Страхуваме се, озърташ се, притеснен си, уплашен си. Гледаме да се събираме. Като видиш някой, се радваш, за да с успокоиш".

"Това е терор над всички хора, които се разхождат тук. Той напада млади майки с деца", добави Красимир Желязков.