Аудиозапис с фрапиращи обиди към деца. Този път грубото отношение е в детската градина на софийското село Мирково, съобщава NOVA. Няколко седмици, след като тръгнал на детска градина, малкият Йордан станал неспокоен и често плачел.

„На 21 ноември, към 16 часа го взехме със синина по бузата", разказва Радка Илиева - майка на Йордан.

Родителите се усъмнили в насилие от учителката му, защото детето им не искало да ходи там. На следващия ден му сложили записващо устройство в елечето.

„Къде отиваш ти, бе? Няма да лъжеш, че ти се пикае. Какъв е този сопол, че го ближеш. Като говоря аз, няма да говориш с мен, разбра ли?", се чува на записа.

Прокуратурата проверява случая във варненската детска градина „Морска звездица"

„Крайно грубо отношение. Навежда го явно за ухото, защото се чува от записа и дететозапочва да плаче. Чуваха се шамари, не знаем дали е било към нашия син, но след като го видяхме със синината. Сигурно към него е било това нещо", разказва Радка Илиева - майка на Йордан.

Майката взима детето от детската градина същата сутрин и подава жалба.
2-годишният син на Радка вече не посещава детската градина. Срещаме се с учителката Таня Иванова на работното й място. Пускаме й записа на родителите.

Аудиозапис разкрива фрапиращи обиди и заплахи към деца в детска градина

„Аз мисля, че това не съм аз и може би нещо е преправен този запис. Не съм обиждала нито едно дете, никога, по какъвто и да е повод", категорична е детската учителка Таня Иванова.

Директорът на детската градина вече е подала сигнал до прокуратурата, за да изясни случая. „Има си компетентни органи, които ще кажат доколко е истина този запис и доколко не е и коя част е истина", коментира Пепа Узунова, директор на детска градина „Дора Габе".

Сестрата, обиждала дете в ясла: Тонът ми е по-строг, разбрана съм погрешно

Засега през деня за малкия Йордан се грижи неговата баба.

Източник: nova.bg