Полицаи заловиха стрелеца от бул. “Вапцаров”
Полицаи заловиха стрелеца от бул. “Вапцаров” / netinfo

Криминалисти от Столична дирекция на МВР разкриха стрелеца, който на 8 септември, малко след 20.30 часа рани двама души в спортния им “Мерцедес” близо до бл. 37 на бул. “Никола Вапцаров” в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Потвърдена беше основната версия, че причините за стрелбата са неуредени финансови отношения между извършителя и простреляните. Арестуваният е на 33 години от София, не е криминално проявен. Лицето е направило самопризнания и е сътрудничило на разследващите полицаи да бъде открито оръжието на престъплението. Работата по разследването продължава, предстои да бъдат повдигнати обвинения.

Генералният секретар на МВР Павлин Димитров заяви още в нощта на деянието, че това е поръчково убийство поради евентуални дългове. Според показания на съседи към 20.30 часа са чути няколко изстрела, а жена от блока е видяла мъж, облечен в тъмни дрехи да си проправя път през храстите. Според генералния комисар на МВР Павлин Димитров убийството е поръчано заради финансови проблеми най-вероятно. Той отбеляза, че е установено с какво оръжие е извършено нападението. В двамата простреляни също е намерено лично оръжие, за което са имали разрешителни, но които не са използвани снощи със сигурност. Владимир Казаков е собственик на две фирми - една за отдаване под аренда на лекотоварни камиони, а другата - за търговия на дребно. Според Павлин Димитров най-вероятно той е бил основната мишена, а Станчев му е бил нещо като бодигард.