Часове наред полицаи и следователи извършваха следствени действия в дома на Десислава Пешева - майката на Кристиан Николов, който дрогиран предизвика катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.

Къщата се намира в центъра на София. 

Съседи, пожелали анонимност, разказаха, че около десетина цивилни служители на МВР влезли към 18:00 ч. в двуетажното здание, посочва NOVA.

100 000 лева гаранция за майката на шофьора, предизвикал жестоката катастрофа с Милен Цветков (СНИМКИ)

домът на Десислава Пешева
БГНЕС

Къщата редовно била използвана за купони на компании от млади хора, разказват още обитателите на съседните кооперации.

Гостите на Кристиан обаче не създавали проблеми и не се е стигало до викане на полиция заради силна музика или шум.

Пред къщата често спирали луксозни коли.

Съседите твърдят още, че са виждали и Кристиан, но тъй като не бил конфликтен и не създавал проблеми в квартала, не му обърнали особено внимание.

Шокиращи кадри: Поне четирима пешеходци са се разминали на косъм от сблъсък с джипа

домът на Десислава Пешева
БГНЕС

По-рано днес на жената беше повдигнато обвинение за това, че е предоставила ключовете на колата си на Кристиан, който е шофирал под влиянието на наркотични вещества. На Николова бе определена гаранция от 100 000 лева.

домът на Десислава Пешева
БГНЕС


22-годишният Кристиан Николов, който предизвика тежката катастрофа, в която загина Милен Цветков, е привлечен като обвиняем и остава в ареста за 72 часа, като се очаква прокуратурата да поиска и постоянния му арест от съда.

Обвиняемият за катастрофата, причинила смъртта на Милен Цветков, остава 72 часа в ареста (СНИМКИ)

За двамата пасажери в колата на Николов, мъж и жена, са събрани данни за това, че са затаили истина. Прокуратурата е изпратила данните в районната прокуратура за образуване на друго дело, по което да им бъдат повдигнати обвинения.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, разследването в Софийската градска прокуратура на катастрофата ще бъде взето на специален отчет от Апелтивната и Върховната прокуратури.