Софийският градски съд пусна от ареста Кристиян Николов, подсъдим за жестоката катастрофа миналата година, при която загина Милен Цветков.

Николов ще бъде под домашен с арест с електронна гривна, решиха магистратите. Решението не е окончателно, а прокуратурата обяви, че ще протестира пред по-горната инстанция.

Оповестиха нова експертиза за катастрофата, която отне живота на Милен Цветков

Кристиян Николов
БГНЕС

Кристиян Николов
БГНЕС

Още от момента на задържане, и дори няколко месеца след старта на процеса, Николов настояваше да бъде освободен.

Самият процес ще продължи по същество през следващите дни, защото годишен отпуск на експерти стана причина за тяхното неявяване.

Защитата на семейството на Милен Цветков: Близките на Николов представяха нелепи версии

Кристиян Николов
БГНЕС

Делото е почти пред финал, но се чакат още няколко експертизи. Една от тях е за психиатричното и психологично състояние на Кристиан Николов. Това е едно от ключовите решения, което ще даде отговор дали става дума за умишлено убийство, или смърт без предварителен умисъл.

Нови разкрития по делото за катастрофата с Милен Цветков

Кристиян Николов
БГНЕС

Кристиян Николов
БГНЕС


През 2020 г. навръх Великден журналистът и телевизионен водещ загина в катастрофа, след като джип се заби в колата му на светофар в София. Извършените до момента експертизи доказваха, че подсъдимият Кристиан Николов е карал с близо 100 км/ч и е имал няколко вида наркотици в организма си. Въпреки това адвокатите му поискаха да бъде освободен с по-лека мярка с няколко основни мотива.

БТА