Георги Софкин
Георги Софкин / NOVA
Почина най-известният малък човек у нас Георги Софкин, съобщи NOVA, позовавайки се на свои източници. 

В полицията не е постъпвал сигнал за насилствена смърт.

На 1 ноември т.г. е починал най-известният сред малките хора у нас – Георги Софкин, съобщава и "Флагман", цитирайки негови приятели от родния му Тополовград.

Софкин е издъхнал след падане, а по тялото му са установени множество травми. Смъртта е настъпила около 19 часа във вторник.

Обстоятелствата около кончината са неясни. 62-годишният мъж е намерен мъртъв в Стара Загора. Но не е ясно дали става дума за падане по невнимание или за побой.

Малкият човек е издъхнал във вторник вечерта в интензивното отделение на болницата в Стара Загора. В областния град Георги живееше през последните години.

"Информацията, с която разполагаме, е, че е паднал и е получил множество наранявания, които са довели до смъртта му. Социален работник от болницата се свърза с нас, за да ни съобщи тъжната вест", съобщават от общината в Стара Загора пред  "България Днес"

Национална организация "Малки български хора" признават пред изданието, че не знаят за кончината на Софкин. Асоциацията е създадена от група хора с нисък ръст през 1996 г., като именно Георги Софкин е неин пръв президент.

Най-известният малък човек у нас се прочу в цяла България покрай участието си във "ВИП брадър" през 2016 г. Тогава във визитката си високият 136 см колорит обяви, че е участвал в първия български порнофилм през 1990 г. Също така е и двукратен световен шампион по бадминтон.
24 часа/България Днес/Флагман/NOVA