Поредните клипове с насилие между ученички, разпространени в интернет, показват как осем момичета от Варна обиждат, скубят и удрят друго момиче. Междувременно снимат разпрата с телефоните си.

Момичетата са на възраст от 15 до 17 години и учат в различни елитни гимназии в морската ни столица.

Клип с жестока гавра над момиче беше пуснат в социалните мрежи (ВИДЕО)

Спорът започнал преди месеци в социалните мрежи заради момчета. Побоят се случил още през юли. Едва сега обаче някой решава да качи във Facebook кадри от саморазправата.

Екип на NOVA откри една от побойничките в училището, където учи. Тя каза, че нападнала жертвата, защото била принудена от друга от групата. "Тя ме заплаши, че ще ме нападне и ще ме набие и заради това го направих. Аз не съм разпространявала клиповете. Лично аз се извиних", каза момичето.

Разказът на момиче след побой и унижения от връстнички (ВИДЕО)

Екипът на Новините опита да намери и момичето, което на клипа рита два пъти жертвата и запознати твърдят, че е инициаторка на побоя. От училището й обаче отказаха коментар. Майка й пък твърди, че дъщеря й се опитвала да "спаси" нападнатата.

"Аз съм присъствала на това нещо. Бях вкъщи, а това се случи на площадката зад нас. Слязох веднага", твърди родителката. На клипа обаче се вижда как потърпевшата е набита и изгонена без намесата на възрастен.

Психологът: За агресията сред учениците сме виновни всички

Оказва се, че побойничките са добре познати във Варна и са заплашвали и други деца, но никой от директорите или учителите не знае за инцидента. От Регионалния инспекторат по образование обаче са категорични, че именно директорите на отделните училища трябва да вземат решение за наказанията на побойничките.

Уверението е, че няколко институции ще формират екип, който да разследва случая.

До момента жертвата не е подавала сигнал от страх, че отново ще я нападнат. Не е уведомила дори родителите си. Днес битото момиче вече не живее във Варна.

Източник: nova.bg