Служителите в магазинa лично дегустирали съдържаниетo

За куриозен случай в Пловдив, разказва NOVA. Ракия в бутилки от минерална вода откриха в супермаркет в града. За течността станало ясно след рекламация от клиент. Със случая се зае и прокуратурата.

Иззеха близо 9000 литра контрабанден алкохол, маскиран като дезинфектант (СНИМКИ)

Партида от 10 туби с вместимост от 10 литра всяка са получили в супермаркет в пловдивския район „Южен“. Осем от тях били продадени, докато се разбере, че течността в тях не е вода. Хората, подали сигнала, са установили вкъщи, че минералната вода всъщност има аромат на ракия.

Служителите в магазинa се изненадали от находката, след като лично дегустирали съдържанието. „Гледаме на този случай с майтап, защото такова нещо не ми се беше случвало - да си купиш минерална вода, а вътре да се окаже ракия“, коментира Дафина Дългърова - собственик на обекта.

Съдържанието на бутилките са установили вероятно и други клиенти, тъй като запис от охранителните камери показва как клиенти след купуването на туба с вода, след час се връщат за още две от същата партида.

Митничари иззеха голямо количество цигари и алкохол за сватба в Германия (СНИМКИ)

От Агенция по храните извършиха проверка в супермаркета и не откриха нарушения. От фирмата, произвела водата, отказаха коментар. Останалото количество ракия от туба и половина беше иззето от полицията. Прокуратурата образува проверка на случая.

NOVA