Пияна майка изтърва бебето си. Няма опасност за живота му.
Пияна майка изтърва бебето си. Няма опасност за живота му. / sxc.hu
Пияна майка изтърва бебето си. Няма опасност за живота му.
80401
Пияна майка изтърва бебето си. Няма опасност за живота му.
  • Пияна майка изтърва бебето си. Няма опасност за живота му.

Няма опасност за живота на 15-дневното бебе, което пострада, след като бе изпуснато от майка си на междублокова площадка в столичния квартал „Слатина". Новороденото е в ясно съзнание и се храни с биберон, съобщи д-р Михаил Захариев, началник на Отделението по детска неврохирургия в „Пирогов", където пострадалото бебе е настанено.

След като са му направени изследвания е установено, че то е със счупване на черепа. Инцидентът се случи преди ден, като от полицията уточниха, че след изпускането майката е била във видимо нетрезво състояние.

15-дневното бебе е прието миналата нощ в 3 часа в съзнание, уточни д-р Михаил Захариев от „Пирогов". Той бе категоричен, че към момента новороденото е бодро и в добра кондиция.

„За момента състоянието му е добро. В ясно съзнание е, храни се само през устата, с биберон, няма опасност за живота му. От направените образни изследвания, рентгенови снимки и компютърна томография се вижда счупване на теменната кост с минимален кръвоизлив между костта и твърдата мозъчна обвивка, който категорично не налага в момента хирургическа интервенция. Такава не се налага и по повод счупването на черепа", добави Захариев.

Въпреки, че е рано за прогнози, лекарите са оптимисти за здравето на новороденото:

„Надяваме се, че прогнозата ще е благоприятна. Ще остане 5-7 дни за наблюдение. Ако се наложат някои допълнителни изследвания, ще му бъдат направени," допълни медикът.