/ iStock/Getty Images
Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт по бързо производство спрямо него
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо производство спрямо мъж на 59 г., за това, че на 7 октомври в Пловдив, е направил опит да даде подкуп - златно кюлче „Св. Николай Чудотворец“ с тегло ½ грама, в предпазна капсула, ведно със сертификат за автентичността и подаръчна кутийка, на стойност 99,90 лева на полицаи, съобщиха от обвинението.

Задържаха шофьор, опитал да подкупи полицаи във Великотърновско

Той е предаден на съд и за това, че е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно - 2,27 на хиляда, установено по надлежния ред - с протокол за химическа експертиза.

Двама полицейски служители с автопатрул извършвали обход в района на Трето РУ. Малко след 20:30 часа на ул. „Васил Левски“, те спрели за проверка лек автомобил, марка „Ауди“, управляван от обвиняемия. Полицейските служители поискали документите на водача, като той им ги предоставил.

При слизането си от автомобила той имал некоординирани движения, трудно стоял прав, подпирал се на вратата на колата, за да не падне. Полицаите го попитали дали е употребил алкохол, като той първоначално мълчал, а след това заявил, че бил изпил една бутилка водка.

За да не му бъде съставен акт по Закона за движение по пътищата и да не бъде тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, обвиняемият първоначално предложил „много пари“ на полицейските служители, за да го пуснат да си ходи. 

След като разбрал, че действията по проверката им продължават, той отишъл до автомобила си и взел квадратна кутийка, съдържаща златно кюлче „Св. Николай Чудотворец“.

Задържаха румънски граждани след опит за подкуп на полицаи

Той се върнал при полицаите и им казал: „Момчета, това злато ще ви го дам, ако трябва и пари ще ви дам, за да ме пуснете да си отивам“. Служителите на МВР не взели предложения дар и уведомили незабавно дежурния разследващ полицай.

Обвиняемият бил задържан, като му е бил съставен акт и при извършена химическа експертиза е установено, че управлявал автомобила с 2,27 промила алкохол. 

Бързото производство е внесено за разглеждане в Окръжен съд.