Петков ще открие ремонтирана сграда на Дом за временно настаняване
Петков ще открие ремонтирана сграда на Дом за временно настаняване / netinfo

Министър Румен Петков ще открие ремонтираната сграда на Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Пловдив.

Обновената сграда на дома ще предлага на подрастващите, които престояват в него понякога и до два месеца, много по-добри условия. Така децата от 6 до 18 години, заловени в скитничество, просия, след извършени престъпления или противообществени прояви, ще се озоват в съвременна среда, която се доближава до домашния уют.

Домът се намира в района на известния пловдивски парк „Отдих и култура” и обслужва още пет дирекции – Стара Загора, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. Само за последните пет години през него са преминали 3 350 деца.

В края на май тази година приключи основният ремонт на сградата, като средства за него бяха отпуснати от МВР и Световната банка по проекта „Подобряване благосъстоянието на децата”. Сега сградата разполага със седем съвременни спални помещения с общо 26 легла, трапезария, отговаряща на европейските стандарти, две занимални с необходимите аудио и визуална техника, съвременни кабинети на психолог и лекар. В дома грижи за децата полагат 21 служители.

В извършване на ремонтните работи дирекцията бе подпомогната със средства и труд от местни фирми.