Патриотичният фронт предлага Полина Карастоянова на мястото на Бинев
Патриотичният фронт предлага Полина Карастоянова на мястото на Бинев / снимка: БГНЕС, архив

ПГ на Патриотичния фронт е взела решение да издигне кандидатурата на Полина Карастоянова за председател на парламентарната комисия по културата и медиите. Това съобщи пред журналисти председателят на групата и съпредседател на ПФ Валери Симеонов.

Другият съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов обясни, че аргументите за това решение са много. Карастоянова е човек, който ще бъде приет и от гилдията, който има необходимите познания, диалогичност и желание да работи в тази посока, каза той.

Комисията по култура беше дадена на Патриотичния фронт, след като е ясно, че трябва да подадем нова кандидатура, вчера заседавахме и се спряхме на Карастоянова, добави Каракачанов.

Той посочи, че предложението ще бъде внесено още днес.

Относно заявлението на Валери Симеонов при оттеглянето на Слави Бинев от председателския пост в комисията, че няма да предлагат друг представител за този пост, Красимир Каракачанов каза, че не може да коментира изказванията на други колеги. Мога да коментирам това, което съм казал аз, добави той.

Полина Карастоянова отказа коментар преди предложението да оглави комисията да бъде гласувано в пленарната зала. От ПГ на ПФ в момента имат среща в Народното събрание с представители на Съюз "Произведено в България".