На този фон стана ясно, че Весела Лечева е регистрирала и ПП "3-март"
Патентното ведомство излезе с позиция по повод регистрацията на „Движение Трети март“.

Румен Радев: Цялата създадена истерия издава страх от нова партия

В нея се отхвърлят всички твърдения за законови нарушения при регистрацията на търговската марка. На този фон справка в регистрите показва, че освен движението, Весела Лечева е подала документи и за ПП "3-ти март", като абревиатурата отговаря на политическа партия (ПП). Документите са подадени в началото на август миналата година, а през декември 2023 е била одобрена регистрация.

Пеевски: Президентът да подаде оставка и да си основе политическия проект
 
Твърденията и внушенията за нарушение на процедурите и нормативната уредба за регистрация на марки, направени в медиите от определени лица не отговарят на истината. Всякакви непрофесионални твърдения са предпоставка за разпространението на фалшиви новини, дезинформация на обществото и дестабилизиране на институцията.
Патентното ведомство

От ведомството отричат категорично твърденията на Таня Найденова, бивш негов председател.

Още през декември: „Движение Трети март“ е регистрирано в Патентното ведомство като търговска марка
 
Марка „Движение Трети Март“ не е регистрирана в нарушение на Кодекса на труда, тъй като същият не е основание за отказ на регистрация на марка разписани в чл.11 на действащия ЗМГО, доколкото Кодекса регулира трудови отношения.
Патентното ведомство

Посочва се още, че регистрираната марка „Движение Трети Март“ не лишава и гражданите от националния им празник, доколкото регистрацията на марка има функции, съвсем различни от обявените официални празници на нацията.

Още за позицията ТУК.