Отстраниха шефа на образователния инспекторат в Хасково, връщат Мариела Златева
Отстраниха шефа на образователния инспекторат в Хасково, връщат Мариела Златева / снимка: Sofia Photo Agency, архив

С нов началник е от днес хасковският образователен инспекторат. На поста се завръща Мариела Златева, която бе назначена при управлението на СДС, по-късно уволнена и след продължила с години съдебна сага - върната, а дни по-късно - отстранена за пореден път.

С днешния акт Министерството я възстановява в изпълнение на поредното съдебно решение, информира отстраненият от поста Иван Панайотов. Заповедта за освобождаването му е пристигнала около 15.00 часа, донесена от служителки на образователното министерство, пристигнали заедно с новия началник Мариела Златева, разказа Панайотов.

„Очаквах го, но не толкова скоро. Малко е изненадващо", коментира той. „Никой от министерството не ми е подсказал подобен развой или недоволство от работата на инспектората. Използва се формално съдебното решение", коментира още Иван Панайотов. Той бе категоричен, че ще обжалва уволнението по съдебен ред. Не пожела да се ангажира с конкретен коментар дали причините за отстраняването му са политически, но призна, че вероятно има подобен нюанс.

Иван Панайотов бе началник на образователния инспекторат в Хасково в продължение на 7 години. В последните местни избори той бе кандидат за кмет на Хасково, издигнат от ПП ГЕРБ. Общински съветник е в местния парламент от парламентарната й група.

Това е поредното доказателство за реваншизма и предприетата чистка от новите управляващи, които безпринципно уволняват човек, който е на поста повече от 7 години и дори не е назначение в мандата на политическа партия ГЕРБ, е официалната позиция на структурата й в Хасково.

Кадруването на пожар, предприето от марионетното правителство, е показателно за пълната му неадекватност със ситуацията в страната, се казва още в изявлението на ГЕРБ-Хасково. На извънредна пресконференция по-рано днес те се обявиха категорично и против планираното уволнение на шефа на хасковската болница д-р Славчо Близнаков. Засега то се отлага, тъй като протестът на лекарите от нея прекъсна заседанието на акционерите и не се стигна до гласуване на включената в дневния му ред точка за отстраняване на Близнаков.

Други новини от Хасково