/ iStock/Getty Images
Изплащането на допълнителните 1000 лв. за работещите на първа линия продължава и след 30 април
Правителството отпусна 46,4 милиона лева за купуването на допълнителни количества от ваксината срещу COVID-19, произведена от Pfizer/BioNTech. Със средствата ще бъдат осигурени 1 533 037 дози.

Лични лекари на опашка за РНК ваксини в столицата (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Това, което сме обещали на българите, го изпълняваме в пълния му обем. Осигуряваме необходимите количества ваксини, защото само така ще можем да се справим с пандемията“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

Кабинетът взе решение още за осигуряването на условия за продължаване на заплащането както на допълнителните възнаграждения от 1000 лв. за медицинския и немедицинския персонал, пряко зает с пациенти е COVID-19, така и за поставяне на ваксини, при допускане на удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка след 30 април.

Ангелов: Българските медици вече имат колективен имунитет срещу COVID-19

„Това е ефективна мярка за справяне с пандемията и за мотивация на кадрите в системата,
които денонощно се трудят в безпрецедентните условия като лекуват и спасяват болните българи“, категоричен че премиерът Борисов.

Министър-председателят подчерта, независимо от следизборната ситуация, държавата е длъжна да осигури всичко необходимо за медицинския и немедицинския персонал, поставен на първа линия в борба с новия вирус.