/ БГНЕС
Протестиращи за втора вечер блокираха кръстовището пред Румънското посолство в столицата и спряха движението.

Обяснението е, че това е едно от главните кръстовища за София.

БГНЕС

БГНЕС

БГНЕС

С викове "Оставка" те спират колите и не ги пропускат. Надуват тромби и свирки, бият барабани. Този път обаче не разпъват палатки и шатри. Д

БГНЕС

БГНЕС

Много шофьори са в капан и протестиращите се разхождат между автомобилите, имаше не един и два блокирани автобуса с пътници.

Вдигнаха блокадата на Прохода на Републиката (СНИМКИ/ВИДЕО)

Появи се полицейски автомобил, но недоволните започнаха да крещят на служителите защо не са се появили по-рано и да ги обвиняват, че искат хората да се избият. Колата обърна и тръгна обратно. На мястото вече няма полиция, но пък има инсталирани контейнери за боклук от протестиращите. Повечето от тях са с велосипеди.

По-рано някои протестиращи нагрубяваха с нецензурни думи шофьори, които искаха да преминат блокадата. Други хора, очевидно изненадани и сепнати от барикадите, обръщаха колите си обратно. Към 23:30 часа движението беше освободено, като това е втори опит за блоката от страна на протестиращите.

БГНЕС

БГНЕС

БГНЕС

Възстановено е движението през кръстовището на бул. "Ситняково" и "Шипченски проход" при Румънското посолство, съобщиха от Столична община.