Отложиха делото срещу полицая, свързан с документите на Куйович
Отложиха делото срещу полицая, свързан с документите на Куйович / снимка: Sofia Photo Agency

Състав на Пловдивския военно-окръжен съд отложи за 2 април делото срещу бившия полицейски инспектор Васил Стоев от Районното полицейско управление в Казанлък.

Срещу Стоев е повдигнато обвинение за злоупотреба със служебно положение. Той е подписал заявление, с което сръбския наркобос Будимир Куйович си е извадил български документи за самоличност под фалшиво име. Делото се гледа в Стара Загора.

На предишното заседание Стоев отрече да познава Куйович. Той смята, че е бил подведен да разпише заявлението, на базата на което на наркотрафиканта са издадени български документи за самоличност.

Стоев не се яви на днешното заседание, като представи чрез адвоката си Иван Иванов болничен лист с диагноза тежка хипертонично криза. Адвокатът му заяви, че не желае делото да се гледа без присъствието на Стоев. Според болничния лист бившият полицейски служител е в отпуск от 11 до 14 март и е настанен в частна болница.

Съдията разпореди да бъде направена проверка по отношение на издадения болничен лист, диагнозата и вписаната бележка, че състоянието на Стоев е тежко, както и да се провери дали е било възможно той да се яви на заседанието.

На съдебното заседание тази сутрин бяха призовани и четирима свидетели и едно вещо лице. Сред свидетелите бе и съпругата на сръбския наркобос – Валерия Куйович, която заяви, че не може да коментира нищо във връзка с фалшивите документи за самоличност.