Отложиха делото срещу Черната вдовица за убийството на Бакалски
Отложиха делото срещу Черната вдовица за убийството на Бакалски / netinfo
Софийският градски отложи делото срещу 66-годишната Пенка Цонева – Черната вдовица, която е обвинена в убийството на Ангел Бакалски на 3 март 2005 година. Причина за отлагането е неявяването на адвокатите на подсъдимата Димитър и Марин Марковски.

По думите на обвиняемата Цонева нейните адвокати Димитър и Марин Марковски не могат да присъстват на заседанието заради ангажимент в Апелативния съд във Велико Търново.

Свидетелят Любомир Панчев също не се яви в съдебната зала. Делото се отлага за 12 път.

Според полицията жената е работила по схема – да се запознава с възрастни хора от цялата страна с цел да им взима имотите.

След убийството през 2005 година обаче Пенка става известна като Черната вдовица от Мездра. Според обвинителния акт 66-годишната жена е извършила убийството на 3 март 2005 година в столичния квартал „Люлин 6” по особено жесток начин. Нанесени са 15 прободни рани, след което го е поляла с киселина. По делото има документи, според които в продължение на години Ценова е пускала обяви във вестниците за запознанства, осъществявала е контакти с мъже от Габрово, София, Ловеч.

Следващото заседание по делото е на 12 май.