/ БГНЕС
Общински съветници от партия „Възраждане“ заедно с група граждани и членове на партията отидохме днес пред областната управа, за да поискаме цялата документация, свързана с действията, които се случват около Паметника на Съветската армия. Това каза общинският съветник от „Възраждане“ Деян Николов

Той допълни, че никой от областната управа не е слязъл да разговаря с тях. „Имаше един чиновник на входа, който каза, че не му било в длъжностната характеристика дори да се обади на някой и да уведоми, че са дошли общински съветници , посочи Николов. 

По думите му до момента единственото, което са видели, е план за безопасност и експертиза, която казва, че фигурите на паметника са опасни. По думите му същественото е по чие нареждане и с каква заповед „се случва това варварство“ на паметника. За да може да вкараме тази заповед в съда, първо трябва да я видим, защото няма как нещо, което не съществува, да го вкараме в съда, добави Николов.

Той отбеляза, че паметникът е държавна собственост и би следвало областната управа да издаде такава заповед след съгласуване с Министерство на културата, а ако е военен, с Министерство на отбраната.

Четвърти пореден ден продължава демонтажът на централните фигури от Паметника на Съветската армия.
Никол Николова/БТА