През деня в по-голямата част от страната ще превалява сняг, на места в низините примесен с дъжд. След обяд от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. С умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и временно силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух.

Сутрешните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, в София около минус 1 градус, максималните към 14.00 часа ще са между 0 и 5 градуса, в София - около 0 градуса; до края на денонощието чувствително ще се понижат и в почти цялата страна и ще станат отрицателни.

Идва порция смразяващ студ, на места температурите ще паднат до -15 градуса

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд, след обяд примесен със сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Температурите ще се понижават и към 14.00 часа ще са 3-5 градуса. Температурата на морската вода е около 7 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще превалява сняг. Привечер валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Температурите бързо ще се понижават и към 14.00 часа на височина 1200 метра ще е около минус 4 градуса, на 2000 метра - около минус 9 градуса.

2021 година се нарежда сред седемте най-топли в историята

През почивните дни ще бъде ветровито и студено. Облачността ще е по-често значителна.

Ще има и превалявания от сняг, повече като количество в неделя. Минималните температури в повечето места ще са между минус 8 и минус 3 градуса, в отделни котловинни райони при разкъсване на облачността - до минус 12 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА/НИМХ