Асена Сербезова
Асена Сербезова / БТА
От многопрофилната болница „Сърце и Мозък“ в Плевен подадоха сигнал до прокуратурата и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) срещу министъра на здравеопазването в оставка Асена Сербезова. Това съобщиха от лечебното заведение.

Сигналът е заради съмнения за корупция, злоупотреба със служебно положение, търговия с влияние и конфликт на интереси. Причината е преписка по повод проекта за разкриване на високотехнологична болница „Сърце и Мозък“ в София.

Сербезова ще съди д-р Стефан Константинов

Всички законови срокове са изтекли, като все още липсва произнасяне от министерството, посочват от болницата. От ръководството на лечебното заведение се съмняват, че лично Сербезова задържа разрешението на „Сърце и Мозък“, въпреки заявлението на предишния служебен министър пред Народното събрание, че преписката е „перфектна“, се допълва в съобщението от болницата.

Министър Сербезова е издала пет заповеди за нови дейности на други частни и една държавна болница за същите медицински дейности, за които „Сърце и Мозък“ чака повече от година, допълват от лечебното заведение. 
БТА