Освободиха президента на Литекс, отвлякоха съпругата му
Освободиха президента на Литекс, отвлякоха съпругата му / netinfo

Похитителите на освободения президент на Литекс Ангел Бончев отвлякоха съпругата му Камелия при предаването на част от откупа, поискан за свободата на Бончев. Бончев беше открит в безпомощно състояние в столичния квартал „Княжево”.

Според официалната информация, разпространена по случая от Министерството на вътрешните работи, в нощта между 10 и 11 юли в столичния квартал „Княжево” патрул на полицията е открил мъж в безпомощно състояние и без лични документи.

По-късно се е оказало, че това е президентът на футболен клуб Литекс Ангел Бончев, който е в тежко психическо състояние. Откритият президент на Литекс е настанен във Военномедицинска академия. Пред Дарик шефът на болницата Стоян Тонев обясни, че Бончев е в неадекватно състояние, но няма опасност за живота му. „Той има сериозни психически проблеми, което е обяснимо”, каза Тонев.

На въпрос дали Бончев има някакви други наранявания, каквито информации се появиха по-рано, шефът на ВМА отговори: „Единственото, което мога да ви кажа е, че няма пряка опасност за живота му. Според МВР всичко, което е свързано с него е класифицирана информация. Затова мога само да ви потвърдя, че е при нас и нищо повече не мога да ви кажа”.

Отново по думите на Стоян Тонев при Бончев няма негови близки, осигурена му е, обаче, охрана.

Според непотвърдена информация Ангел Бончев е бил измъчван от похитителите си. Той е бил освободен срещу обещан откуп в размер на три милиона лева, първата част, от които е била занесена на 11 юли от съпругата му Камелия, научи Дарик. При предаването на първите 500 000 лева тя е била задържана от похитителите на съпруга й. Това съобщиха за Дарик добре запознати полицейски източници. Камелия е била похитена и все още е в неизвестност, като съдбата й не е ясна.

Президентът на ПФК Литекс изчезна около 1 часа след полунощ на 22 май пред блока, в който живее, в столичния квартал „Дървеница”. Бончев е останал да паркира колата си пред кооперацията и след като не се е върнал, а телефонът му е бил изключен, близките му уведомили полицията.

В последствие се появиха няколко версии за отвличането на Ангел Бончев. Последно стана ясно, че МВР работи по две версии – едната, свързана с икономически интереси, а другата, свързана с отвличане с цел откуп. От Министерството на вътрешните работи нито опровергават, нито потвърждават информацията, че са наясно кои са похитителите на Ангел Бончев и съпругата му.