Опозицията има воля да е единна при вота на недоверие, смята Дилов
Опозицията има воля да е единна при вота на недоверие, смята Дилов / снимкa: Sofia Photo Agency

За първи път на този вот на недоверие към кабинета „Станишев" опозицията има желание да се държи като единна формация. Такова становище изрази депутатът от парламентарната група на Движение „Напред" Любен Дилов.

 

Любен Дилов коментира, че от движението единодушно ще подкрепят вота на недоверие към правителството заради цялостната политика. „В крайна сметка правителството онагледи поговорката, че ако нищо друго не става от теб, винаги можеш да послужиш за лош пример”, каза Дилов.

 

Той обясни, че се предвижда по време на обсъждането в пленарна зала да няма изказвания от името на всяка опозиционна политически партия, а общо изказване по различни секторни политики.

 

От политическата формация допълниха, че тогава ще представят вижданията си за това каква трябва да бъде политиката на страната. Препоръките ще са отправени в няколко направления – вътрешна сигурност и ред, земеделие, медицина, енергетика и култура. Предварително депутатите коментираха, че предлагат да се изготви обща национална стратегия за сигурността на страната, както и субсидиите за българските земеделци да се изравнят с тези на европейските.