"Надявам се все повече деца да влизат в залите", сподели тя
Стойка Кръстева бе избрана за Спортист №1 на месец август след спечелената титла в категория до 51 килограма на боксовия олимпийски турнир в Токио.

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева на родна земя: Горда съм, че цял свят чу българския химн

Наставникът й Борислав Георгиев пък бе избран за Треньор №1. Те бяха наградени по време на пресконференция в пресклуб „България”, на която олимпийската ни шампионка коментира как се чувства и как вижда бъдещето.

„Със сигурност след прекратяване на състезателната ми дейност пак ще стана треньор. Имам какво да дам. Надявам се все повече деца да влизат в залите. Имат прекрасни условия, за да се развиват. Ще бъда най-щастлива, ако надминат моите постижения”, сподели тя.

„Сега имам нужда от малко почивка. След това заедно с треньорите и ръководството на Федерацията ще изговорим кой е най-добрият вариант за всички. Аз съм лицето, но зад мен стои голям екип от хора”, каза Кръстева и обясни, че още от дете пътува много, но най-добре се чувства в България.

"Родният ми град Добрич ми е любимия, в София ми дадоха възможност да работя, но не ми е един от любимите градове за живеене и при първа възможност пътуваме", допълни още тя.

Второ злато за България: Стойка Кръстева триумфира в Токио

На въпрос как се чувствала преди и по време на мача, тя подчерта, че е искала да видят коя е България и че нейното място е на върха.

„Три дни преди мача исках да изляза и да я държа във въздуха, за да видят хората, че това е реванш. Часове преди мача след работата на треньора и психолога, и разговор с мъжа ми се успокоих. Исках да видят коя е България и че нейното място е на върха. 

Треперихме, защото нямах късмет в жребия и мисля, че започнахме от финал надолу. Най-трудният ми мач беше с виатнамката. Нямаше нито една слаба боксьорка и ако си мислят, че съм ги преодоляла с лекота, ме радва. Важното е, че показахме, че българският бокс може да бъде най-добрият, трябва само да се обединим“, обясни тя..

„Имахме един критичен момент, след като три седмици едната ми ръка беше контузена. Отново благодаря, защото нямаше да бъда там“, добави олимпийската ни шампионка.