/ БТА
Олимпийската ни шампионка по бокс на Игрите в Токио Стойка Кръстева стъпи на родна земя. Тя бе посрещната с народна песен и гайди, питка с мед и радостни възгласи "Българи, юнаци!"

Медалистката с вълнение очакваха нейните родители, съпругът ѝ, фенове и много медии.

Второ злато за България: Стойка Кръстева триумфира в Токио

Стойка Кръстева
БТА

"Чувствам се горда, щастлива и с главни букви БЪЛГАРКА. Всеки от нас трябва да обича и тачи България, да я слага преди всичко. Ние, спортистите, сме водени именно от тези принципи и се надявам, че сме го показали. Длъжни сме да бъдем големи хора и да показваме пътя на младите - труд, постоянство и да си подаваме ръка. По характер ние сме голяма нация и просто трябва да се обединим", бяха първите думи на Стойка на родна земя. 

"Бях сигурна в медала заради дългогодишния труд. Не мисля, че имаше по-добре подготвен олимпиец от мен. Шегувахме се в олимпийското село и се отърквахме в Антоанета Костадинова, продължихме да го правим с всеки медалист до края", допълни тя пред журналистите. 

Стойка Кръстева
БТА

Нейният треньор Борислав Георгиев добави: "Доста труд и пот хвърлихме в тази дълга олимпийска поготовка. След квалификацията в Лондон, която беше прекратена заради пандемията, не се знаеше нищо. Тренирахме неуморно, по 6 часа на ден и колкото и нескромно да звучи, медала го изковахме в залата".

"Горда съм, че цял свят чу българския химн, благодарение на мен. Може да сме малки, но сме силен и борбен народ. Показахме го на Олимпиадата", каза още олимпийската ни шампионка Стойка Кръстева.

Министерство на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов посрещна лично олимпийската шампионка. Той поздрави златната медалистка и нейния треньор Борислав Георгиев за големия успех на олимпийския боксов ринг, предизвикал национална гордост у всеки българин.