21-годишната плевенчанка се представи блестящо на Игрите в Токио
След вчерашния бронзов медал на Тайбе Юсеин на олимпийските игри в Токио, днес България отново ликува!

Gulliver/Getty Images

Ивет Горанова спечели златен медал по карате, след като надви Анжелика Терлюга от Украйна (с 5:1 точки).

Ивет Горанова
Gulliver/Getty Images

Българката се състезава в категория до 55 кг. в дисциплината "кумите".

Gulliver/Getty Images

С този медал 21-годишната Ивет успя да докосне мечтата си, като постигна феноменален успех на най-престижния спортен форум в цял свят.

Преди големия финал, на полуфинала, нашето момиче срази Бетина Планк от Австрия с 4:3 точки.

Gulliver/Getty Images

Ивет Горанова е студентка в Стопанската академия в Свищов. Тя ще получи специално отличие от ръководството на академията при честването на 85-годишнината от основаването й през ноември, това каза пред БТА ректорът проф. Мариана Божинова. Ивет е завършила през тази година първи курс в академията в специалността "Икономика на търговията" с висок успех. Ректорското ръководство и Студентския съвет са я наградили още при спечелването й на олимпийската квота преди два месеца. Горанова се обучава с индивидуален учебен план заради високите си спортни постижения и необходимостта от тренировки, но се е явявала на всички изпити, които е трябвало да се проведат присъствено.


Припомняме, че до момента на олимпийските игри в Токио сребро взе състезателката по спортна стрелба Антоанета Костадинова на 10 метра пистолет, а вчера бронз грабна Тайбе Юсеин при 62-килограмовите в женската борба.

Getty Images