/ Gulliver/Getty Images
Тя надви с технически туш рускинята Любов Овчарова за 56 секунди
България отново има повод за радост! След сребърния медал на състезателката по стрелба Антоанета Костадинова, сега друга наша състезателка извоюва бронз.

Gulliver/Getty Images

Илючителен успех постигна Тайбе Юсеин на Игрите в Токио. Тя спечели бронзов медал  на олимпийския турнир по борба в категория до 62 килограма. 
 
Тайбе надви с технически туш (10:0) рускинята Любов Овчарова само за 56 секунди, след което последва миг на радост и гордост. А в социалните мрежи вече има безброй поздравления за Юсеин.

„Много съм щастлива! Все още не мога да осъзная какво постигнах, но след няколко дни в България се надявам да усетя. Наставленията към мен бяха да наказвам всяка грешка. Нямах право на пропуск, защото не се знаеше дали ще има следваща грешка от нейна страна”, каза Тайбе Юсеин малко след мача пред БНТ.

Gulliver/Getty Images

През есента Тайбе скъса кръстни връзки на коляното и се възстановяваше близо 9 месеца. Тя се включи само в два подготвителни турнира преди заминаването в японската столица. На Игрите в Токио обаче показа класа и бързина.

Женската ни борба вече има четири олимпийски медала - два на Станка Златева от Пекин 2008 и Лондон 2012, един бронз на Елица Янкова от Рио 2016, и сегашният бронзов медал на Тайбе Юсеин.