Грабеж в старчески дом в село Горски горен Тръмбеш. Трима маскирани задигнаха 1300 лева от каса. В социалната институция се грижат за възрастни хора с увреждания.

Служители от медицинския персонал на дома са видели обирджиите, но са били заплашени да мълчат. Сигналът за случая е получен преди ден, в два часа след полунощ.

В сградата на дом за възрастни хора с увреждания, са проникнали три маскирани лица, неутрализирали са алармената система, но са били забелязани от медицинския персонал, предава NOVA.

Маскирани ограбиха дом за лица с увреждания във Великотърновско

“Персоналът, който е бил на смяна, е бил заплашен да запази тишина и да ги оставят да свършат това, за което са дошли, а именно - те са разбили касата и са откраднали около 1300 лв.”, разказва Милена Николова - началник-отдел „Хуманитарни дейности”.

„Това е необичайно да се случи за нашето населено място. Ние сме тих и спокоен остров”, заяви кмет на с. Горски горен Тръмбеш Николай Йорданов. Селото е с около 60 жители. Толкова са и възрастните хора в дома.

Преди да направят удара, обирджиите са спрели камерата за видеонаблюдение пред входа на социалната институция. „Това  е направено не в работно време, а късно нощем и тази камера не може да запише движението ви и в изправен вид”, допълни кметът.

Полицията работи по всички версии, включително и изнасяне на информация от служител на дома. Не е ясно, дали открадната сума е била от събраните такси и дали е застрахована. Директорът на специализираната институция и заплашените медицински лица отказват коментар.

„Персоналът е добре. Към момента сме изискали писмени обяснение от директора на дома, които още не са постъпили …и все пак, самата ситуация не е била толкова безопасна за целия персонал и потребители”, посочва г-жа Николова. Задържани за дръзкия грабеж все още няма.
nova.bg