/ БГНЕС
Към настоящия момент няма опасност за населението в района на възникналата аварийна ситуация
Вследствие на паднали интензивни валежи през последното денонощие, значително се е повишило нивото на отводнителен канал „Дели арк”, което в 9:00 часа тази сутрин е предизвикало скъсване на част от дигата на напоителен канал „Алеко-потока”, в землището на село Сарая, община Пазарджик.

Порой наводни Добрич, евакуираха хора (ВИДЕО)

Служители на „Напоителни системи” ЕАД, клон „Тополница” и клон „Марица” са реагирали незабавно, като са предприели спешни аварийно-възстановителни работи за отстраняване на аварията с помощта на тежка техника, с изсипване на едроломен камък за възстановяване на скъсаната дига на напоителния канал. На място са изпълнителният директор на

БГНЕС

Дружеството Снежина Динева и управителите на клон „Тополница” и клон „Марица”, съобщиха от Напоителни системи. За възникналата авария са уведомени Гражданска защита и РДПБЗН - Пазарджик.

Очаква се на територията на община Пазарджик да бъде обявено частично бедствено положение до отстраняване на аварията и възстановяване на водоподаването към земеделските производители.

Наводнени къщи и коли под вода след пороя в Червен бряг (ВИДЕО)

Екипи на „Напоителни системи” ЕАД ще извършват денонощни обходи и наблюдения на мястото, с цел недопускане риск за живота и здравето на населението и опазване на прилежащата инфраструктура.

Към настоящия момент няма опасност за населението в района на възникналата аварийна ситуация.
БГНЕС