/ Снимки: Лалка Димитрова
Камериерката, която беше изритана от шведски турист в Слънчев бряг, е завела граждански иск срещу нападателя си.
 
Старт на делото "Сундберг": Шведът пак се разкайва в съда

Ралф Сундберг вече веднъж се изправи пред българския съд, но се размина само с глоба. Сега пострадалата Диана Петкова иска 50 000 лева от шведа за нанесени неимуществени вреди. Процедурата е задействана на 21 декември и предстои документите да бъдат изпратени в Швеция в първите работни дни на 2018 г., съобщава "24 часа".

Сунберг си плати за ритника срещу камериерка

Делото срещу Сундберг ще се гледа в родината му, обяснява Станко Кралев - адвокат на пострадалата жена. "Не се отказах, защото наказанието, което получи Сундберг в България, бе обидно за мен. Една глоба от 4500 лв., която за него е нищо. Накрая той си тръгна с чисто съдебно досие, сякаш нищо не се е случило, а моят кошмар продължава и едва ли някога ще мога да изтрия нанесения ритник от съзнанието си", споделя Диана Петкова.
 
Магистрати: Делото „Сундберг“ разгърна политически водевил

Шведският турист изрита жената в главата на 3 юни в Слънчев бряг. На 26 септември Сундберг беше освободен от наказателна отговорност, а Районният съд в Несебър му наложи само глоба. До това се стигна заради чистото съдебно минало на шведа, липсата на нанесени материални щети и квалификацията на нараняванията на Диана като "лека телесна повреда". Сундберг излетя за Швеция още на следващия ден.