/ БГНЕС, архив
Излъчването на лидерите на двете партии НФСБ и ВМРО като вицепремиери е ясен знак за поемане на отговорност. Това каза в Народното събрание съпредседателят на "Обединени патриоти" Волен Сидеров във връзка с обявения персонален състав на правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти".
 
Сидеров заяви, че участието на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов е гаранция, че "Обединени патриоти" се ангажират не само отстрани, а с цялата отговорност и със съзнанието, че участието във властта носи негативи.
 
Патриотите с двама вицепремиери, Цачева поема правосъдието

"Оттук нататък ще трябва много сериозна дейност и действия буквално всеки ден, за да не позволяваме да се гледа на нашата коалиция и на участието ни във властта като на вид службогонене", коментира Сидеров.
 
Според него Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са хора с енергия и амбиция да покажат, че може в техния ресор да се променят нещата към добро. "Моята грижа и задача ще бъде парламентарната група да бъде дисциплинирана", посочи Сидеров и поясни, че вероятно той ще е председател на групата. Сидеров уточни, че ако няма добра дисциплина и контрол, мнозинството не е стабилно.
 
ГЕРБ и Патриотите подписаха коалиционното споразумение

"Направили сме едно споразумение, което е определило какви програмни намерения имаме, ще ги следваме и ще контролираме това, което вършат министрите“, допълни Сидеров и поясни, че това, че "Обединени патриоти" са в коалицията не означава, че няма да има критика. "Не сме търсили някакви точни аритметични пропорции и съотношения. Гледахме да е екип, който да работи", каза той.
 
Сидеров заяви още, че тепърва ще се чуват всякакви анализи и коментари. "Това беше възможната коалиция. Това беше вотът на хората. Ние запазваме своята критичност към ЕС, защото има много в него да се реформира, но реалностите са такива. Не искаме да създаваме нестабилност и конфронтации", каза той.
Агенция Фокус