Нов инцидент със скъсани тролейбусни жици в Пловдив
Нов инцидент със скъсани тролейбусни жици в Пловдив / снимки: DarikNews.bg, Пловдив - Виктор Кадири

Тролейбусни жици бяха скъсани от ТИР на булевард "Васил Априлов" в Пловдив. Този път инцидентът се е разминал без жертви и пострадали. Жиците са съборени от тежкотоварен камион, малко преди колелото на Централна гара. Автомобилното движение се отклонява през съседните улици от пристигналите на място служители на полицията и пожарната.

Идентични инциденти вече се случиха два пъти за две седмици, като в първия от тях - на 10 август, загина една жена.

Според заместник-кметът Димитър Кацарски, който бе на мястото на инцидента, по закон, собственикът на съоръжението в лицето на фирма "Градски транспорт" е длъжен да го премахне или обезопаси. Това са единствените законови мерки, които Община Пловдив може да предприеме. Кацарски отказа да коментира вариант, при който контактната мрежа може да бъде изцяло премахната от булеварда.

Заместник-изпълнителният директор на фирма "Градски транспорт" Кольо Бъчваров заяви, че транспортната фирма няма вина за инцидента. Ние нямаме никакво отношение към този ТИР и няма как да сме виновни за случая. Факт е, че контактната мрежа е стара, но не това е проблемът в случая. По думите му има възможност жиците да бъдат вдигнати по-високо, но това тепърва трябва да се обсъжда.

Нов инцидент със скъсани тролейбусни жици в Пловдив
netinfo

Нов инцидент със скъсани тролейбусни жици в Пловдив
netinfo