Нинова
Нинова / БГНЕС
В момента в Министерския съвет се гласува един бюджет, който, поне по мой спомен, за пръв път може би в парламентарната и бюджетната история не се одобрява от никого в държавата. Това заяви председателят на ПГ на "БСП за България" в декларация от парламентарната трибуна.

"Тук няма нито една партия, която да гласува за този бюджет, а ние трябва да го одобрим", посочи тя. "И въпреки това на инат днес служебното правителство го приема и го внася", добави Нинова. И нали знаете какво ще стане отново – ами те депутатите са виновни, партиите не стават", коментира тя.

Донев апелира депутатите да не превръщат бюджета в хватка за печелене на време

Лидерът на БСП каза, че сигурно този бюджет ще влезе в парламента още днес и отбеляза, че има следните варианти за изход.

"Или го приемаме на първо четене, въпреки съпротивата си, и между първо и второ търсим начин да го коригираме", посочи тя и добави, че БСП държат на социалната политика. "Вторият вариант, който чувам от "Продължаваме промяната" от вчера е, че този бюджет ще бъде отхвърлен на първо четене и ще бъде върнат на служебното правителство да направи друг", коментира тя.

"Кое ви дава гаранция, че няма да влезе същият, колко време ще прави друг, какво ще запише в този друг. Някой знае ли, докато си играете тия игрички на преговори за финансова рамка и за управленска програма? Кого лъжете и на кого губите времето, това новосформирано мнозинство?", добави тя.

По думите ѝ и президентът използва тази ситуация.

Костадинов за изтеклите имена от ПП-ДБ: Да бъдат държани на безопасна дистанция от всякаква форма на власт

"Каква огромна игра и задкулисие тече в момента. Едните си играят на мнозинство и преговарят нещо за нов бюджет, МС днес ни внася техния бюджет, парламентът е в патова ситуация и кой страда от това - народът, хората - от бебето до пенсионера. От "БСП за България" категорично се разграничаваме от тази ситуация", заяви тя.

 
Теодора Цанева/БТА