/ БГНЕС

"Радвам се, че можем да продължим разговорите. Както от тук напред да намерим общ път. Нашето мнение съвпада с вашите приоритети, обявени предварително", заяви Корнелия Нинова на старта на консултациите с "Продължаваме Промяната" за съставяне на ново правителство. 

БТА

И допълни кои са темите, по които двете партии имат общо мнение:

"За борба с корупцията, промяна в КПКОНПИ, но искаме да допълним програмата на правителството, ако съставим такова, с няколко теми. Това са социалната политика и продължаване на социалния вектор, здравеопазване, образование и икономика, плюс вашите, абсолютно ги припознаваме, за борба с корупцията и със стария модел на управление. Така че, нека започнем тези преговори. Надявам се дадат резултат, ние сме на разположение. Както по политическата рамка, така и по секторни политики", категоричне бе Нинова. 

БГНЕС

"Изключително много се радвам да започнем консултациите. Както всички знаем, пред нас има една много тежка и отговорна задача, в рамките на всички тези кризи, които имаме, все пак да съберем мнозинство за едно правителство, което да работи за интересите на хората", заяви Асен Василев при старта на преговорите с БСП. 

БГНЕС

"Благодаря за поканата, можем да започнем разговора с една добра новина", започна консултациите лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

БГНЕС

Много се радвам, че можем да обявим, че някои от големите търговски вериги обявиха намаление на цената на хляба с 20%. Това е дна от мерките, които ние Ви предложихме, а Вие се съгласихте", добави Нинова. 

БГНЕС

“Продължаваме Промяната” започна разговорите за нова коалиция с представители на “БСП за България”. 

БГНЕС

Срещата ще се проведе в зала "Запад" на Народното събрание.

БГНЕС

Василев: Първо трябва да намерим политическа подкрепа, после ще говорим за персонален състав

БГНЕС


От "Продължаваме Промяната" се надяват да получат подкрепа от поне 121 народни представители за сформиране на нов кабинет с министър-председател Асен Василев. От там са изготвили план за управление в следващите шест месеца за превеждането на България през икономическата и политическата криза, съобщиха от пресцентъра на ПП.